GRØN?

Er det muligt at genbruge?

Har vi nogle materialer liggende som vi kan bruge til dette?

Er det muligt at gøre det på en forsvarlig måde ifht. vores fælles miljø?

Det er nogle af de overvejelser vi gør os gennem hele processen, når vi renoverer, indretter og driver vores sted.

Men hvad har vi helt konkret gjort?

Eksempelvis så er vi med i forskellige genbrugs netværk, hvor det er muligt at købe møbler der skal renoveres.

Alle stole er genbrug fra restauranter, virksomheder og private hjem.
For at skabe en god siddekomfort i Pejsestuen, måtte vi skifte sædet ud. Stolenes betræk er ikke ens, da de er lavet af stofrester fra Kvadrat, en lokal tekstilvirksomhed.

De fleste kommoder og reoler er fra et kontor, der skulle skifte deres inventar ud.

Senge, dyner og puder har vi dog valgt at købe nyt for at sikre os at der er tale om en ordentlig kvalitet. Der har vi valgt danske udbyder samt at få tingene leveret samlet for at minimere transport.

Affaldssortering er desværre ikke noget Ebeltoft gør, så siden vi flyttede hertil i 2002, har vi sorteret affald og kørt det til en genbrugsplads hvor det bliver sendt videre til genbrug. Det glæder os at affaldssortering bliver en realitet for Ebeltoft i løbet af 2023.

Vinduer og træværk har vi renoveret hvor det har været muligt. Vi endnu ikke i mål med vores projekt og drømmer om solceller, flere lyssensorer og andre miljøtillag.

En meget vigtig ting er ikke at smide tingene ud, vi gemmer stumper, stykker, skruer og alt mulig andet. Som vi benytter til at bygge noget nyt med, renovere noget gammelt.

TAK FORDI DU HJÆLPER OS MED AT PASSE PÅ MILJØET

Vand
I denne branche bliver der brugt rigtig meget vand.
Der bliver brugt vand til rengøring, til vask af linned/håndklæder og gæster der tager lange bade. Den store synder er især vask af linned og håndklæder, efter gæster der kun overnatter i kort tid. Meget få mennesker skifter sengelinned i hjemmet efter kun 1-3 nætter. Lige dette problem har vi en meget enkelt løsning på her, vores gæster kan reservere værelser til miljøpriser (som er billigere) og så medbringer de selv sengelinned og håndklæder. Et tiltag som der er blevet taget rigtig godt imod, hvilket vi gerne vil takke vores gæster for. Det skal siges at vi har nogle sæt der kan lejes, der skal være plads til at glemme og til at rejse let.

El
Ved miljøpris ordningen følger også et mindre elforbrug, samtidig bliver sengelinned altid hængt til tørre, meget gerne udendørs. Flere af vores gæster hjælper med at slukke lyset på fællesarealerne efter sig, men på sigt skal vi have installeret nogle flere sensorer.

Varme
Vi har en udfordring i de kolde måneder, hvor vi nok ikke burde leje ud, både pga. opvarmning af værelser samt vand der skal løbe lidt før det bliver varmt. Men vi har lidt svært ved at sige nej, når der pludselig står en stakkel ude i kulden der var helt sikker på at alt var åben i Ebeltoft om vinteren.

Hvad angår varmen har vi installeret termostater der kan fjernstyres, hvilket betyder at der bliver lukket ned for varmen når der ikke er gæster. Termostaterne er også sat op til at sænke temperaturen om natten samt midt på dagen hvor vores gæster altid er på farten for at opleve vores dejlige område.