Corona håndtering

Corona håndtering på ibsens gaard

Her på ibsens gaard passer vi på hinanden ved at følge regeringens regler for overnatningsbranchen.

For at kunne byde dig velkommen, bedes du venligst læse hele dokumentet igennem og bekræfte at du og evt. medrejsende er indforstået med at efterleve retningslinjerne i forbindelse med ophold. 

Coronapas

Da der er adgang til fælleskøkken og sommercafé skal der forsat vises Coronapas eller gyldig negativ test for at få adgang til ibsens gaard.

Vi oplever at det nye Coronapas er meget langsomt til at opdatere, og kan derfor anbefale at du bruger det direkte link fra kvik test stedet eller appen min Sundhed. Link til min Sundhed appen finder du HER
Den nye Coronapas app er god når den virker, men pt meget langsom til at opdatere klik her for link

Myndighedernes forklaring til gyldig pas/resultat:

 • En negativ covid-19-test foretaget maks. 96 timer før ankomst. Testen kan både være foretaget som en PCR-test og/eller en antigentest (kviktest).
 • Immunitets pas er gyldigt mellem 14 dage og 180 dage efter et afsluttet Coronasygdoms forløb. Passet udstedes af myndighederne.
 • Vaccinepas er gyldigt fra 14 dage og optil 42 dage efter første stik, samt ved gennemført vaccinationsforløb mod coronavirus/covid-19. Passet udstedes af myndighederne.

Bemærk venligst vi må ikke lukke gæster ind og udlevere nøgler, før vi har set gyldigt coronapas og ID med enslydende navn.

Jf. regeringens restriktioner skal gæster med ugyldigt eller manglende Coronapas bortvises. Ved bortvisning vil opholdet ikke blive refunderet.

Kviktest i Ebeltoft foretages på udvalgte dage/tidspunkter/.
Der er også kvikteststeder i Lystrup, Rønde, Kolind, Knebel og Grenå.
Kviktest foretages i Region Midtjylland af Falck, klik her for mere information omkring teststeder og deres åbningstider.

Da vi på Djursland oplever at skolebørn er smittebærer uden syntomer, vil vi sætte stor pris på at alle vores gæster bliver testet også børn under 15 år. Bemærk det er ikke et lovkrav at børn under 15 testes, blot et ønske da vi meget gerne vil udvise hensyn overfor alle vores gæster store som små.

Mundbind eller visir

Kravet om mundbind/visir er pr. 14. juni 2021 ophævet 🙂

Afstand & forsamlingsforbud

Hold venligst 2 meters afstand mellem dig, øvrige gæster og os der bor her til hverdag.

Forsamlingsforbud skal overholdes på alle områder af ibsens gaard.

I tekøkkenet må kun personer fra samme husstand lave mad samtidig.

I opholdsrummet må der maksimalt være 20 personer samtidig, såfremt der er tale om siddende gæster. Kun 1 person må stå op og benytte køkkendelen, med udtagelse af personer der rejser sammen/er fra samme husstand.

På badeværelserne må der maksimalt være 1 person i det åbne område. Medmindre der er tale om gæster der rejser sammen / er fra samme husstand.

Da indgangsparti (hallen) og værelsesgang er smalle, må der maksimalt være 3 personer samtidig. Ved check-in/check-out og øvrige henvendelser henstiller vi derfor til at der udvises hensyn til øvrige gæster.

Check-in foregår udendørs, når vejret tillader det.

Rengøringsstandarder

Der står håndsprit i hallen samt i tekøkkenet lige inden for døren.

Vi foretager slutrengøring og desinfektion ifølge myndighedernes retningslinjer, hvilket har indvirkning på check-in & check-out.

Viskestykker, håndklæder med mere der kan deles må ikke hænges op.

Lejet linned og håndklæder

Det er obligatorisk at benytte lagen, hovedpude- og dynebetræk. Du er velkommen til selv at medbringe det, eller du kan leje det af os.

Vi placere evt. forudbestilt linned og håndklæder i en pose på dit værelse. Ved afrejse bedes du aftage lejet linned og placere det i snavsetøjeskurven i hallen.

Kort, brochure, spil og bøger

Kontakt os hvis du har brug for brochure, kort eller ønsker at låne bøger, spil og lejesager, vi har grundet Corona skulle fjerne alle disse ting.

 • Berørte kort og brochurer skal af smittehensyn smides i papirskrald.
 • Lånte bøger, spil og legetøj, placeres samlet på værelset og bliver tidligst lånt ud igen, 72 timer efter sidste udlån.

Check-in under Corona

Da vi gør rent og spritter af efter forskrifterne, er det ikke muligt at tilbyde tidlig check-in, medmindre værelset har stået tomt fra dagen i forvejen.

Check-out under Corona

Af hensyn til rengøring og desinficering har vi desværre ikke mulighed for at tilbyde jer adgang til toiletter og andre indendørs faciliteter efter afrejse. Opbevaring af bagage er derfor ikke muligt indendørs.

Tekøkkenet / opholdsstuen

Kun personer fra samme husstand/gruppe må lave mad, vaske op og befindes sig i selve tekøkken og ved køleskabet samtidig. Vi henstiller derfor til at der udvises hensyn og ikke benyttes lang tid på madlavning.

Ophold efter kl. 24.00 er ikke tilladt jf. myndighedernes Corona restriktioner. Bemærk vi har stille timer fra 22.00 til 07.00.

Tekøkkenet er åbent for madlavning, såfremt der tillades indendørsservering på caféer og restauranter i Syddjurs Kommune. Følgende restriktioner gør sig gældne når køkkenet er åbent.

 • Husk at benytte håndsprit (står ved døren) og vask hænder ofte.
 • Evt. forsamlingsforbud og lukketider skal overholdes.
 • Der er reserveret spiseplads til dig i tekøkkenet/opholdsstuen. Bordet har samme nummer som det værelse du overnatter på. Øvrige spisepladser må ikke benyttes og møblerne må ikke flyttes.
 • Da gæster der ikke bor sammen ikke må stå op i køkkenet og heller ikke må lave mad på samme tid, henviser vi til at der udvises hensyn og bruges mindst mulig tid på madlavning.
 • Vi står for maskinopvask af service ved afrejse, venligst afskyld det benyttede service og stil det på bakken på dit bord. Øvrigt udstyr (eksempelvis gryder, skæreknive mv. skal vaskes og tørres umiddelbart efter brug, så de øvrige gæster kan benytte det.
 • Vigtigt du må ikke låne bestik, tallerkner og andet service fra de øvrige borde. Mangler du service så spørg os, vi har ekstra.
 • Håndklæder, viskestykker med mere må ikke deles, derfor er der et sæt på dit bord, hæng venligst fugtige; viskestykke, karklud og håndklæde for enden af bordet, og benyt kun det der er ved dit bord.
 • Husk at benytte de ved døren opstillede klude og vaskemiddel til rengøre alle berørte overflader, håndtag og lignede direkte efter brug, så tekøkkenet kan benyttes af næste gæst.
 • Det er muligt at opbevarer lidt fødevarer i køleskabet. Der er 1 klodskasse pr. værelse. Familieværelset har klodskasse nr. 2 samt hele den øverste hylde i køleskabet, hvor deres kasse hører hjemme. Bemærk der er ikke adgang til fryser.

  Af hensyn til fødevarer sikkerhed skal vi kassere fødevarer der ikke er opbevaret korrekt. Vi tømmer og rengør kasserne ved check-out. Dette betyder at evt. forkert opbevarede fødevarer vil blive bortskaffet i forbindelse rengøring af køleskabet.
 • Det er fortsat muligt at købe kaffe, te samt øvrige drikkevarer af os.

Fællesbad og toilet

For at minimere smitterisiko er der nogle restriktioner vi skal overholde.

Der må maksimalt være 1 person i det åbne område ved håndvaskene, medmindre det er personer der rejser sammen / fra samme husstand.

 • Benyt kun de faciliteter der er reserveret til dit værelse. Undgå at berører håndtag og håndvask som er reserveret til andre værelser.
 • Der må ikke hænge håndklæder til fælles brug, husk venligst at tage dit håndklæde med frem og tilbage fra værelset. (Fugtige håndklæder kan hænges på knagerne inde på værelset).
 • Der findes nogle små håndklæder til engangsbrug på badeværelset hvis du skulle glemme at medbringe dit eget. Husk at placere det brugte håndklæde i den sorte snavsetøjsspand mellem håndvaskene.
 • Af hensyn til smitte foretages kun slutrengøring. Kontakt os hvis du løber tør for toiletpapir eller håndsæbe.

Morgenmad

Se mere om mulighederne HER.

Selskabslokalet Pejsestuen

Er underlagt reglerne for forsamlingsforbud og vil i øjeblikket kunne lejes til selskaber på maksimalt 37 spisende gæster, fest, dans og ligenende er ikke tilladt. Alle gæster skal have Coronapas.

Caféen

Gårdhave Caféen er åben i godt vejr. Her er det muligt at købe, øl, vand, vind med mere. Der skal kun vises Coronapas såfremt du ønsker at sidde indendørs eller benytte toiletfaciliteterne.

Gæster

Værelser og indendørs fælles arealer er udelukkende forbeholdt overnattende gæster, der har fremvist coronapas ved ankomst. Vi kan i disse tider ikke tillade besøgende af hensyn til forsamlingsforbud samt øvrige restriktioner.  

Alt skal lukkes kl. 24.00

Da der en nødudgang via opholdsstuen er det ikke tilladt at aflåse lokalet, vi henstiller til at I holder nøje øje med tiden.

Udvis samfundssind beskyt dig selv og andre

Vi beder alle om at respektere alvoren og beskytte sig selv og andre mod smitte ved at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

 1. Bær maske på alle offentlige steder og fællesarealer
 2. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
 3. Host eller nys i dit ærme
 4. Begræns fysisk kontakt
 5. Vær opmærksom på rengøring
 6. Ældre og kronisk syge – hold afstand og bed andre tage hensyn

Følg myndighedernes retningslinjer om 14 dages selvisoolation ved; sygdom, symptomer på Corona eller såfremt du er nærkontakt til smitttet.

Da ibsens gaard er forholdsvis lille og har en del fællesarealer har vi ikke mulighed for at tilbyde isolationsophold. Gæster med Corona, pårørende og personer der har været i nærkontakt med Corona, kan derfor ikke tilbydes adgang til ibsens gaard.

Skulle vi opleve eller få kendskab til et tilfælde af Corona på ibsens gaard, håndterer vi situationen efter specifikke procedurer og i samråd med sundhedsmyndighederne.

Har du spørgsmål vedr. vores håndtering af Corona bedes du henvende dig på mail til stay@ibsensgaard.dk

Regler og retningslinjer findes på virksomhedsguiden.dk og sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Mange tak for din forståelse, vi ser frem til at byde velkommen på ibsens gaard. Send venligst beskeden C19-accept til os på mail så vi ved at du og dine medrejsende har læst og er indforstået med ovenstående.

Vi bor selv på ibsens gaard. Når ikke vi er på arbejde vil vi derfor ofte være at finde her på stedet hvor vi er i gang med at renoverer, opfinder, gøre rent eller noget helt andet, skulle der opstå spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os.

Med venlig hilsen
Tonny & Ane Krebs Pedersen
ibsens gaard