Miljøvenlig

Genbrug, ansvarlighed og miljøvenlig adfærd er vigtig for os.
  • Er det muligt at genbruge?
  • Har vi nogle materialer liggende som vi kan bruge til dette?
  • Er det muligt at gøre det på en forsvarlig måde ifht. vores fælles miljø?

Det er nogle af de spørgsmål og overvejelser vi gør os gennem hele processen, vi forbindelse med drift, indretning og når vi forbedrer vores sted.

Hvorfor?
Fordi vi ønsker at være ansvarlige ifht. vores fælles miljø og den dejlige natur omkring os. Vi mener at det er muligt at gøre en lille forskel samtidig med at vi kan tilbyde et godt ophold til vores gæster. Men døm selv om du mener vi er miljøbeviste eller ej.

Men hvad har vi helt konkret gjort?

Vi med i forskellige genbrugsnetværk, hvor det er muligt at købe møbler og materialer som forsat kan bruges, nogle er stadigvæk nye men produceret forkert til andre projekter og kræver kun tilpasning, andre er genbrug og skal renoveres før de kan benyttes.

Fra disse netværk har vi købt en del forskellige ting eksempelvis:

Alle stole genbrug, de er købt enten fra restauranter, virksomheder eller private hjem.

Stolene i Pejsestuen havde behov for nyt skum og betræk, sidstnævnte er lavet af stofrester, vi har købt ifbm. lagersalg hos Kvadrat, en stor lokal tekstilvirksomhed.

De fleste kommoder og reoler er fra et kontor, der skulle skifte deres inventar ud.

Senge, dyner og puder har vi dog valgt at købe nyt for at sikre os at der er tale om en ordentlig kvalitet. Der har vi valgt en Dansk udbyder samt at få tingene leveret af få omgange for at minimere transport.

Vi er så glade for at affaldssortering endelig er kommet til Ebeltoft i sommeren 2023. Siden vi flyttede til Ebeltoft i 2002, har vi sorteret vores affald og kørt det til en genbrugsplads hvor det bliver sendt videre til genbrug. At alle her i byen nu er med på den gør os rigtig glade.

Vinduer og træværk har vi renoveret hvor det har været muligt. Vi endnu ikke i mål med vores projekt og drømmer om solceller, flere lyssensorer og andre miljøtillag.

Vi gemmer dimser, stumper, stykker, skruer og alt mulig andet, som vi benytter til at bygge noget nyt med og renovere noget gammelt.

TAK FORDI DU HJÆLPER OS MED AT PASSE PÅ MILJØET

Vand
I denne branche bliver der brugt rigtig meget vand.
Der bliver brugt vand til rengøring, til vask af linned/håndklæder og gæster der tager lange bade.
Den store synder er især vask af linned og håndklæder, efter gæster der kun overnatter i kort tid. Meget få mennesker skifter sengelinned efter kun 1-3 nætter hjemme hos dem selv. Lige dette problem har vi en meget enkelt løsning på her, vores gæster reserverer værelser til miljøpriser (som er billigere) og så medbringer de selv sengelinned og håndklæder. Et tiltag som opstod da størstedelen af vores gæster ønskede at være miljøbevidste, og mange altid rejste med sengelinned.

Derfor var det nemt for os at indføre den billigere miljøpris og der er blevet taget rigtig godt imod den, så tusinde tak til vores mange søde gæster. Det skal siges at vi fortsat har nogle sæt der kan lejes, så det går ikke helt galt hvis du glemmer det hjemme på spisebordet.

El
Ved miljøprisen kommer der også automatisk et mindre elforbrug.
Det sengelinned vi lejer ud bliver altid hængt til tørre, hvis vi vasker det selv, det har vi dog ikke længere mulighed for at gøre i travle perioder og fra 2923 skal vi til at sende til vaskerri hvilket vi ikke er så glade for at det øger prisen, men det er for stort et arbejde at stå med selv.

Som noget nyt har vi i starten af 2023 endelig fået installeret, vores længe ønskede sensorstyret lys, på værelsesgangen, i entréen og på badeværelserne. Så nu bliver lyset endeligt slukket automatisk, ikke flere morgner hvor badeværelset om sommere er fyldt med myg og andet godt fordi vores gæster har lidt svært ved at huske at de skal lukke vinduerne og slukke lyset….

Varme
Vi har en udfordring i de kolde måneder, hvor vi nok ikke burde leje ud, både pga. opvarmning af værelser samt vand der skal løbe lidt før det bliver varmt. Men vi har lidt svært ved at sige nej, når der pludselig står en stakkel ude i kulden der var helt sikker på at alt var åben i Ebeltoft om vinteren.

Radiatore

Hvad angår varmen så holder vi huset opvarmet til et minimum af 17 grader året rundt, det sikre det bedste indeklima og at huset bliver ikke fugtigt. (Et fugtfri hus giver mindre at renovere og derved en mindre belastning af miljøet) Derfor har alle radiatore termostater der kan fjernstyres, og alle steder bliver varmen sænket til 17 grader når der ikke er gæster.

Når der er gæster er termostaterne sat op til at ændre sig løbende, da vores gæster som udgangspunkt kun er her for at overnatte. Temperaturen ændrer sig automatisk på følgende tidspunkter:

  • 22.00 sænkes den af hensyn til den gode natte søvn
  • 07.00 den stiger for at det er dejligt at stå op
  • 10.00 check–out sænkning de fleste gæster er ude hele dagen
  • 15-16 tiden hæver tempereturen igen automatisk

Bemærk den er sat til aldrig at komme under 17 grader, af hensyn til husets indeklima, ønsker du en lavere nattetemperatur skal du indstille dette manuelt efter kl. 22.00, eller bede os om at gøre dette.

Grundet nuværende priser, står alle temperatur ændringer i løbet af dagen til 17 grader.

Ønsker du at der skal være en anden temperatur på værelset skal du TRYKKE på v for justere temperaturen ned af eller ^ for at justere temperaturen opad. Husk at på de ovenstående tidspunkter vil den ændre sig automatisk så hvis klokken er 21.59 så vendt til kl. 22.01 med at ændre temperaturen for ellers vil den alligevel justeres automatisk. Hvis du ønsker en fast temperatur på.

HUSK, hvis du åbner vinduet vil radiatoren forgæves forsøge at opvarme værelset, hvis ikke du sænker temperaturen!! Det gør ondt på miljøet og kommer meget hurtigt til at have indflydelse på værelsespriserne.