Historien

Gården som den er nu blev bygget i 1903 og ligger centralt i byen tæt på Ebeltoft Kirke. I sin storhedstid dækkede gården et meget stort område, og var efter sigende det sidste aktive landbrug tilbage i Ebeltoft by. Niels Ibsen overtog gården fra hans forældre, han var den sidste landmand på gården.

Niels Ibsen med hans kvæg, fotograferet på Søndergade

I dag er den gamle stald, hvor Niels havde kvæghold og heste, ombygget til værelsesgang.

Turistforeningen, Håndværkerforeningen og Handelstandsforeningen var initiativtagere til at få hovedhuset renoveret og stalden ombygget, så der i 1971 kunne åbne vandrehjem på stedet.

Vandrehjemmet fik vokseværk og flyttede i 2010 op på ”toppen” af Ebeltoft. I de efterfølgende 5 år stod gården tom, med et enkelt afbræk på 8 måneder i 2013 hvor der var asylcenter.

I 2015 overtog vi (Tonny og Ane) den forsømte gård, vi gik straks i gang med det store renoverings arbejde og arbejder forsat på at forbedre vores dejlige bopæl.

I dag danner ibsens gaard primært en charmerende ramme for individuelle overnattende. Men vi tilbyder også at vores sted kan til familiefester, konfirmationer og andre arrangementer og selskaber.